אשרות שהייה / ויזה לחו"ל

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אשרות שהייה/ ויזה לחו"ל

אשרות שהייהבלא מעט מצבים אנחנו מעוניינים להגיע לאחת ממדינות העולם. לעיתים התמונה פשוטה יחסית – כל שעלינו לעשות הוא לבדוק שהדרכון שלנו נמצא בתוקף, לרכוש כרטיס טיסה ולהגיע למטוס ביום ובשעה המיועדים.

אנחנו נתייחס כאן למקרים המורכבים יותר, בהם המאמצים שלנו צריכים להיות קצת יותר רחבים: מצבים בהם מדינת היעד דורשות מישראלים המעוניינים לבקר בה להוציא מבעוד מועד ויזה, בהתאם למטרת השהות הספציפית במדינה.

על מטרות הויזות ואשרות השהייה

ברמת ההגדרה, ויזה היא מסמך דיפלומטי שמאפשר לאזרח של מדינה אחת להיכנס לתוך תחומה של מדינה אחרת. את הויזה מוציאים במדינת המוצא באמצעות השגרירות או הקונסוליה הרלוונטיות של מדינת היעד, בהליך בעל מספר שלבים המשתנים בהתאם למדינה הספציפית ולסוג אשרת השהייה.

בנקודה הזו עולה בוודאי אצלכם שאלה מהותית, והיא מדוע בכלל יש צורך באותן אשרות שהייה? מנקודת המבט של המדינות לא קשה להבין מדוע. הן רוצות בוודאי לווסת את הכניסה אליהן ולדעת בדיוק מי נכנס ולאיזו מטרה – הידע הזה יאפשר למדינות למנוע מצב של שהייה עודפת של אנשים שעשויים להיות פליטים או מהגרים בלתי חוקיים (כידוע, בשנים האחרונות הפכה סוגיית הפליטים לבעיה כלל עולמית).

הויזות מגדירות למשך כמה זמן יכול אדם להיות באותה מדינה ומה הוא יכול לעשות בה במהלך השהות.

כדי להוציא את הויזה, נדרש בחלק הארי של המדינות לא רק להסביר את מטרות הנסיעה, אלא גם להוכיח את הזיקה שכן קיימת לארץ המוצא (ישראל, בהקשר הזה).

התוצאה של כך היא שבין המסמכים שנדרש להנפיק, בולטים כאלה המבטאים את אותה זיקה: אישור מהמעסיק של מגיש הבקשה על כך שהוא מועסק על ידו ואמור לחזור לתפקיד, תלושי משכורת אחרונים, אישור לימודים ממוסד בישראל וכן הלאה.

בדרך להוצאת הויזה עוברים בשגרירות

הוצאת ויזה משתנה, כאמור, בין מדינה למדינה. כדי לדעת מהם השלבים הדרושים עליכם לדעת מספר דברים, שיגדירו את סוג הויזה ואף ישפיעו על הסיכויים לקבל אותה: בעיקר מדובר כאן על מדינת היעד, משך השהייה הצפוי ומטרות השהייה. למרות שחלק מהתהליך הוא כללי, בהחלט יש פעולות ספציפיות שנדרש לעשות רק בסוגים מסוימים של ויזות. במקרה של ויזה לסטודנט, אם לוקחים דוגמא נפוצה מאד, בחלק מהמדינות מוסד הלימודים עצמו הוא שצריך להעביר את הבקשה הראשונה לאשרה, בעוד שבאחרות נדרש פשוט להוסיף את טופס אישור ההרשמה ללימודים לרשימת הטפסים שמנפיקים במהלך הבקשה.

מומלץ להיכנס לאתרי השגרירויות הרלוונטיות או ליצור איתן קשר – כל הפרטים נמצאים באתר שלנו – ולברר על השלבים הספציפיים של התהליך ואופן הגשת הבקשה.

כדי לקחת מרווח ביטחון חשוב להתחיל את התהליך מספר חודשים לפחות לפני מועד הנסיעה, בהנחה שיידרש זמן בין התחנות השונות (מה גם שיש בתקופות רבות בשנה ביקוש אדיר לראיונות בשגרירויות השונות).

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן