הנחיות משרד החוץ

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

שירותים קונסולריים

הנחיות משרד החוץהעולם בו אנו חיים הפך במהלך השנים למקום בו אזורים רבים שאינם בטוחים לשהות – על אחת כמה וכמה במקרה שלנו, הישראלים. מעבר לצורך שלנו לנקוט משנה זהירות בכל מקום, חשוב לזכור שיש יעדים מסוכנים יותר ופחות, כמו גם יעדים להם הנחיות בטיחותיות ספציפיות. מי שלקח על עצמו את משימת היידוע של הציבור לגבי אותן הנחיות, ומעניק גם סיוע בעת הצורך, הוא משרד החוץ.

ההנחיות המרכזיות של משרד החוץ בעת שהייה בחו"ל

בין ההנחיות של משרד החוץ יש כאלה אשר נחשבות לכלליות, כך שרצוי להקפיד עליהן בכל נסיעה לחו'ל באשר היא. עירנות היא אחת ממילות המפתח, כאשר הישראלי צריך להיות עם האצבע על הדופק תמיד ולשים לב לאנשים או לחפצים חשודים. המלצה מועילה אחרת, שיכולה גם להיות מצילת חיים, היא לא להסתובב באזורים מבודדים לבד, אלא לדבוק בקבוצות קטנות.

על הישראלים המבקרים בחו'ל, על פי הנחיות משרד החוץ, לנסות כמה שפחות להבליט את הזהות הישראלית שלהם כאשר אין בכך צורך, או אפילו להימנע משהות בריכוזים ישראליים גדולים (בעיקר ביעדים המוגדרים כמסוכנים). חשוב לשאת את הדרכון הישראלי בכל עת, ולצד זה מומלץ לכתוב את מספר הטלפון של הנציגות או השגרירות הישראלית הרלוונטית במדינת היעד.

בכל הנוגע ללינה, חשוב לבדוק את טיבו של המלון או האכסניה, ולא להעדיף מקומות "מפוקפקים" רק כי הם זולים יותר. על דלת החדר לכלול מנעול, שימנע כמובן כניסה של גורמים לא רצויים. כאשר נמצאים במלון, חשוב שלא לפתוח את הדלת לזרים וגם לא לקבל מתנות מכל אדם, תמימות ככל שייראו.

כדי להתמודד עם איום החטיפה, שגם הוא למרבה הצער קיים, אסור בתכלית האיסור לעלות לרכבים לא מזוהים שעוצרים מיוזמתם. גם כאשר מזמינים מונית, מומלץ לעשות זאת טלפונית דרך חברה מוסדרת, ולא בעצירה של מוניות מזדמנות ברחוב.

אזהרות המסע

מעבר להנחיות הכלליות אשר על חלקן פירטנו מעלה, יש מספר המלצות קונקרטיות הנוגעות ליעדים מסוימים. אלה מתפרסמות לרוב על ידי המטה ללוחמה בטרור או המטה לביטחון לאומי, ומתייחסות למצבים פוליטיים מורכבים, פשיעה, מעשי טרור וגם אסונות טבע. אזהרות המסע שמפרסם משרד החוץ נחלקות לשתיים – אזהרת מסע כוללת שמתייחסת למדינה ספציפית, ולעומת זאת אזהרת מסע חלקית שנוגעת לאתר או לאזור ספציפי במדינה.

את האזהרות מחלקים בהמשך לכך לארבע דרגות. הדרגה ה"פשוטה" יותר היא איום פוטנציאלי מתמשך או מזדמן, מצב בו ממליץ המטה ללוחמה בטרור להימנע במידת האפשר מביקור במדינה, או לכל הפחות לנקוט את הליכי הזהירות הנדרשים. בדרגת איום קונקרטי בסיסי מומלץ להימנע מהגעה למדינה, בעוד שבמקרה של איום קונקרטי גבוה – הדרגה השלישית בחומרתה – ההנחיה היא להימנע מהגעה למדינה ולצאת ממנה בהקדם האפשרי. האיום החמור ביותר הוא איום קונקרטי גבוה מאד, שההמלצה ביחס אליו היא להימנע לחלוטין מכל ביקור במדינה ולצאת ממנה לאלתר.

ראו גם:

אשרות שהייה/ויזות לחו"ל דילוג לתוכן